Lärare i Frankrike knivhuggs till döds av 16-årig gymnasieelev som påstår sig höra röster som uppmanar honom att mörda

    27 februari 2023, kl 17.06

    En 52-årig spanskalärare på en privat gymnasieskola i den franska staden Saint-Jean-de-Luz, nära Biarritz, knivhöggs till döds av en elev i onsdags när hon undervisade. ”Jag kan bekräfta att det har skett en knivattack, och att offret just har avlidit”, sa den allmänna åklagaren, Jerome Bourrier, till AFP.

    Eleverna i klassen flydde i panik, uppger lokaltidningen Sud Ouest och citerar två elever som var i klassrummet och bevittnade attacken. ”Han reste sig upp under en lektion och gick till dörren, innan han vände sig om och knivhögg läraren.”

    En elev förklarade för AFP att eleven aldrig tidigare haft något problem med läraren i klassen. Samtidigt berättade den 16-åriga eleven efter dådet för en annan lärare att han var besatt, och hade hört röster som instruerade honom att utföra attacken, säger en källa med kännedom om utredningen till Reuters.

    Tonåringen hålls i förvar och en mordutredning pågår, vilket tyder på att den unge mannen planerat sin attack i förväg, sa Bourrier senare i en intervju med Reuters. ”Skolan ligger i ett lugnt område och har inte haft några problem med säkerheten.”

     

     

    Fler notiser