Dilbert bojkottas efter uttalande om rasmotsättningar från skaparen Scott Adams, hundratals tidningar slutar publicera

    26 februari 2023, kl 14.45

    Seriefiguren Dilbert, ingenjören med diffusa arbetsuppgifter på ett stort och byråkratiskt företag, försvinner nu från många tidningar. I fredags sa bland annat USA Today Network, med mer än 300 tidningar, att de ”inte längre kommer att publicera Dilbert-serien på grund av nyligen diskriminerande kommentarer från dess skapare”.

    Scott Adams bekräftade i går på sin Youtubekanal att hans serie läggs ner, och att han förväntat sig att det skulle hända. ”Det mesta av min inkomst kommer att vara borta nästa vecka. Mitt rykte är förstört för resten av mitt liv.”

    Adams uppmärksammade tidigare i veckan en opinionsundersökning, där det framkommer att många svarta inte håller om med påståendet: ”Det är okej att vara vit.”

    ”Om nästan hälften av alla svarta inte är okej med vita människor, så är det en hatgrupp”, sa Adams på sin Youtubekanal. ”Och jag vill inte ha något med dem att göra.” Han sa vidare att han flyttat till en annan plats för att komma bort från svarta människor, och uppmanade andra att göra likadant. ”Jag säger inte att starta ett krig eller något liknande. Jag säger bara komma undan.”

     

     

    Fler notiser