Svarta rasaktivisten Angela Davis uppmanas betala skadestånd till slavättlingar efter avslöjande om slavägande förfäder

  25 februari 2023, kl 10.26

  Den svarta amerikanska Black Panther-aktivisten Angela Davis, 79 år, har propagerat för att människor med förfäder som var förslavade ska få ekonomisk ersättning av de vars förfäder förslavade dem. Nu får hon frågan om hur hon själv ska göra, då det uppdagats att båda sidor av hennes familj ursprungligen var både vita och slavägare.

  Det var när Davis deltog i tv-showen Finding Your Roots som programledaren kunde bevisa att ”Du härstammar från de 101 personer som seglade på Mayflower”, meddelar Daily Mail.

  Avslöjandet fick många att påpeka komplexiteten i härkomst, och på sociala medier föreslog några att Davis enligt gällande logik skulle betala skadestånd till svarta slavättlingar. Konceptet med skadestånd går ut på att människor med förfäder som var förslavade ska få ekonomisk ersättning av de vars förfäder förslavade dem.

  ”Detta illustrerar tydligt det absurda med skadestånd som ett koncept”, twittrade en person. ”Många människor skulle bli chockade över att upptäcka vilka de härstammar från.” Det är ännu oklart om woke-aktivisten Davis kommer att betala något skadestånd, och till vem.

   

   

  Fler notiser