Tvååring bland sju skjutna utanför grundskola i Philadelphia – stadens tredje skjutning på en vecka

    24 februari 2023, kl 12.45

    Den tredje skjutningen på nästan en vecka i Philadelphia inträffade i går vid sextiden på kvällen, nära en grundskola. En tvåårig flicka träffades i benet och fördes till sjukhus; har enligt uppgifter ett stabilt tillstånd. Fyra tonårspojkar fick skottskador i armar och ben, en annan tonåring sköts tre gånger i bröstet och sidan; vårdas nu för de allvarliga skadorna.

    Det sjunde offret för skottlossningen var en 31-årig kvinna, som sköts två gånger i benet. En eller flera skyttar är fortfarande på fri fot, och motivet till skottlossningen är ännu inte känt, rapporterar The Independent. Polisen hittade nästan 30 tomhylsor.

    ”Detta har varit en relativt lugn del av distriktet under rätt lång tid nu”, säger poliskommissarien Danielle Outlaw. ”Nu försöker vi ta reda på om det handlar om vedergällning mot något eller några av offren.”

    Reginald Streater, ordförande för Philadelphias skolstyrelse, sa att skottlossningen ägde rum när ett evenemang utanför skolan slutade. I tisdags sköts två tonåringar i staden, och den 18 februari sköts en polis till döds; där greps en 18-årig pojke för brottet.

     

     

    Fler notiser