R Kelly döms till 20 år för barnsexbrott, Harvey Weinstein ber om milt straff i senaste våldtäktsrättegången

  24 februari 2023, kl 15.00

  Den tidigare filmmogulen Harvey Weinstein bad om ett milt straff i en domstol i Los Angeles i går, några ögonblick innan han fick 16 års fängelse för våldtäkt på en skådespelerska. ”Snälla, döm mig inte till livstids fängelse”, sa den vanärade Hollywoodstjärnan till rätten. ”Jag förtjänar det inte”, rapporterar BBC News. Han bedöms komma att överklaga domen.

  70-åringen avtjänar sedan tidigare ett 23-årigt fängelsestraff för en separat fällande dom i New York, för våldtäkt på en produktionsassistent. Hans advokater bad då domaren att ta hänsyn till hans försämrade hälsa, hans barn och hans ”generösa” donationer till välgörenhet.

  Den amerikanske R&B-sångaren R Kelly, med 100 miljoner sålda album, dömdes förra året till 30 års fängelse för bland annat människohandel och sexuellt utnyttjande av minderåriga.

  Han dömdes i går till ytterligare 20 års fängelse, för att ha producerat tre videor när han utnyttjade sin 14-åriga guddotter sexuellt, meddelar The New York Times. ”Det enda sättet att säkerställa att han inte begår fler brott […] är att hålla honom i fängelse för resten av hans liv”, sa en av åklagarna.

   

   

  Fler notiser