Alligator dräper kvinna i Florida under hundpromenad vid strandkanten – dör när hon försöker skydda hunden

    24 februari 2023, kl 13.30

    Skrämmande video fångar ögonblicket när 85-åriga Gloria Serge går en runda med hunden i Fort Pierce, Florida, i måndags. Filmen, som erhållits av Inside Edition, visar när hon går längs med strandkanten vid en sjö utanför Spanish Lakes Fairways, ett seniorsamhälle i staden.

    Filmen visar hur alligatorn under vattenytan sakta följer paret, och sedan överraskar med en snabb jakt upp på land efter hunden som börjar springa. Först då förstår kvinnan att det är fara å färde, och försökte rädda hunden. Hon förlorade kampen, och drogs ner i vattnet, rapporterar New York Post.

    Grannen Carol Thomas berättade för Inside Edition att hon försökte hjälpa Serge, medan hon pratade med polisen. ”Det är en kvinna i sjön! Alligatorn har henne! Jag tror att hon är borta. Herregud!” Thomas sa senare att hon försökte använda en stav för att dra upp Serge i säkerhet.

    Viltvårdare fångade in alligatorn. Foto: St. Lucie County Sheriff’s Office

    Viltvårdare tog hand om alligatorn, som transporterades till en mer avlägsen plats. De är klassificerade som en utrotningshotad art, och skyddas av flera lagar. Att döda en alligator i självförsvar utanför sin egendom håller sällan i domstol.

     

     

    Fler notiser