Journalist i Florida skjuts till döds i samband med tv-reportage på plats där mord skett tidigare under dagen

    23 februari 2023, kl 14.00

    En tv-reporter och en nioårig flicka sköts till döds i går, nära platsen för ett mord som ägde rum några timmar tidigare i Orlando, Florida. En andra reporter och flickans mamma sköts och skadades av samma man som är misstänkt för morden, enligt BBC News.

    De två journalisterna från tv-kanalen Spectrum News 13 skulle göra ett inslag om mordet på en kvinna som sköts till döds i en bil tidigare i går, när den misstänkte gärningsmannen, Keith Moses, 19 år, kom tillbaka. Efter att ha attackerat journalisterna gick han in i ett närliggande hem och sköt flickan och hennes mamma.

    Den misstänkte ”har en lång kriminell historia: vapenbrott, grovt våld och misshandel, inbrott och grov stöld.” Polisen säger vidare att Moses var bekant med kvinnan som dödades tidigare den dagen, men inte hade någon koppling till reportrarna eller mamman och nioåringen.

    Moses var beväpnad när han greps, och samarbetade inte med polisen, sa utredarna. De tillade att det var möjligt att han misstänkte att journalisterna var civilklädda poliser, då bilen de satt i saknade tv-stationens logotyp.

     

     

    Fler notiser