Försenad indisk försvarstjänsteman bombhotar flygplan för att inte missa avgången

    23 februari 2023, kl 13.15

    Den indiske chefsingenjören Ajmeer Bhadraiah, som snart går i pension för lång och trogen tjänst i landets försvarsdepartement, missade först sitt morgonflyg från Hyderabad, södra Indien, som 05.15 lämnade honom kvar på marken. Han lyckades också missa nästa flygning, 10.15.

    ”När han kom fram till flygplatsen var gaten redan stängd”, sa polisen A R Srinivas till The Times of India. ”Han var irriterad och hotade med att flyget inte skulle lyfta utan honom.” Ett bråk med flygplatspersonalen ledde ingenstans. Bhadraiah ringde då in ett bombhot från sin mobil och krävde att flygplanet skulle stoppas från att lyfta.

    Samtalet spårades snabbt, och då Bhadraiah fortfarande var kvar, möjligen för att vänta in en tredje flygning, kunde polisen snabbt ta hand om honom. Han erkände att han ringt samtalet, och att det var en bluff – han omhändertogs omedelbart. Enligt polisen var han mån om att inställa sig till tjänstgöring på utsatt tid.

    10.15-flyget lyfte utan herr Bhadraiah, utan någon försening. Även om ingen bomb kunde hittas, så står han nu åtalad för hot och brott mot lagen om luftfartsskydd.

     

     

    Fler notiser