Los Angeles-biskop mördad över skuld, enligt tips till polisen – hushållerskans make grips misstänkt för dödsskjutningen

    22 februari 2023, kl 11.42

    Biskopen David G. O’Connell i Los Angeles hittades skjuten till döds i sitt sovrum i lördags eftermiddag, rapporterar Los Angeles Times. Under en presskonferens sa polisen senare att inga skjutvapen hittats på platsen, och det fanns heller inga tecken på att någon brutit sig in i biskopens hem.

    Det första larmet kom strax efter lunch, då en diakon i kyrkan åkte hem till biskopen eftersom denne var sen till ett möte. När ambulanspersonalen anlände förklarade de biskopen död på platsen. Ett par som bor på den lugna gatan sa att de inte hörde några skott eller annat ovanligt ljud innan brandmän och ambulanspersonal anlände.

    Polisen har arresterat maken till en kvinna som arbetade som hushållerska hos O’Connell. Mannen, Carlos Medina, betedde sig enligt ett tips till polisen konstigt efter mordet; hävdade att biskopen var skyldig honom pengar. Hans bil såg utanför biskopens residens, och vapen har hittats hemma hos Medina.

    O’Connell uppskattades bland annat för sina försök att bygga relationer mellan invånare i upploppsdrabbade stadsdelar och polis.

     

     

    Fler notiser