Nu får också Instagram och Facebook betald verifiering – blå bock kostar runt 150 kronor i månaden för dig med en Iphone

    21 februari 2023, kl 13.30

    Du som har ett högprofilerat konto får vänta ett tag på att betala förmodade 150 kronor i månaden för att verifiera dina Instagram- och Facebook-konton. Meta börjar med att lansera tilläggstjänsten med blå bockar i Australien och Nya Zeeland den här veckan, rapporterar BBC News.

    Mark Zuckerberg, Metas vd, sa att verifieringen förbättrar säkerheten och äktheten i sociala medier. Den nya tjänsten introduceras efter att Elon Musk införde Twitter Blue-prenumerationer i november förra året.

    Meta sa att Instagram- och Facebook-användare måste kunna visa upp ett statligt id-kort för att verifieras, och användarna måste ha en profilbild som inkluderar deras ansikte. Meta har ännu inte specificerat när funktionen kommer att rullas ut till andra länder, även om Zuckerberg sa i ett inlägg att det skulle vara ”snart”.

    Företagets intäkter har minskat kraftigt bland annat efter att Apple stoppat Metas automatiska insamling av användardata, som sedan säljs till annonsörer. En del användare uppfattar också att deras innehåll ibland döljs för andra användare, och ser med misstänksamhet på den nya tjänsten.

     

     

    Fler notiser