Mario Golzar Mia, tongivande i Stockholms undre värld, döms för att planerat kidnappningen av rapparen Einár

    20 februari 2023, kl 16.00

    39-årige Mario Golzar Mia, som pekas ut som ledare för det kriminella gänget Dalen-nätverket i Stockholm, döms till 13 års fängelse, meddelar SVT Nyheter. Enligt tingsrättens dom var den kriminelle ledaren drivande i den uppmärksammade kidnappningen av rapartisten Nils ”Einár” Grönberg.

    2020 kidnappades den framgångsrike rapparen, då 17 år gammal, och fördes till en lägenhet där han rånades och misshandlades. Sedan tidigare har flera personer dömts för inblandning i kidnappningen, men Mario Golzar Mia befann sig utomlands vid den förra rättegången. I dag dömdes han till 13 års fängelse.

    ”Tingsrätten har bedömt att mannen haft en aktiv och nödvändig roll för genomförandet av människorovet och rånet. Mannen har dessutom begått ytterligare brott mot rapartisten”, säger rådmannen Kajsa Hällje i ett pressmeddelande.

    ”Jag menar att han har en väldigt drivande roll”, säger kammaråklagare Ida Arnell till SVT Nyheter. ”Han är med under hela planeringen, från början till slut.” Förutom sin inblandning i kidnappningen döms Mario Golzar Mia för synnerligen grovt narkotikabrott och grov misshandel.

     

     

    Fler notiser