Australisk spermiedonator använde falska namn för att bli far till 60 barn; föräldrarna inser att barnen ser likadana ut

  20 februari 2023, kl 12.15

  Föräldrar som undrade varför deras barn alla såg anmärkningsvärt lika ut vid ett gemensamt grillevenemang har avslöjat en spermiedonator – använde falska namn för att bli far till mer än 60 barn. Mannen, vars identitet inte avslöjats offentligt, hade fyra alias när han donerade spermier till medlemmar av en australiensisk hbtq-gemenskap.

  Medlemmarna gjorde den chockerande upptäckten vid en träff för nya föräldrar. De förbluffade mammorna, av vilka några träffade mannen genom informella kanaler, började sedan kontakta lokala IVF-anläggningar för att se om samma man varit på klinikerna.

  ”Anledningen till att han upptäcktes är för att han inte är helt kaukasisk”, säger fertilitetsläkaren Anne Clark till News Corp Australia. Clark sa att han endast varit på hennes klink en gång. Men mannen erbjöd sina tjänster också genom flera inofficiella och oreglerade kanaler, som Facebook-grupper.

  Inseminationerna genomförs ofta på parkeringsplatser eller hotell, där spermiedonatorn lämnar över det önskade för omedelbar användning. Det sker ibland mot betalning, vilket inte är förenligt med lagen.

   

   

  Fler notiser