36 personer omkommer i kraftiga regn i Brasilien – flera städer ställer in karnevaler när man söker efter överlevande

    20 februari 2023, kl 13.45

    Kraftiga regn orsakade översvämningar och jordskred som har dödat 36 människor i Brasiliens norra delstat São Paulo, sade tjänstemän i går. Dödsfallen kan stiga, meddelar The Washington Post.

    Några av de hårdast drabbades städerna ställde in sina karnevalsfestligheter när räddningsteam kämpar för att hitta saknade, skadade och döda i spillrorna. ”Våra räddningsteam lyckas inte ta sig till flera platser; det är en kaotisk situation”, säger Felipe Augusto, borgmästare i São Sebastião. Senare tillade han att det saknas dussintals människor, och att 50 hus kollapsade i staden på grund av jordskred.

    São Paulos delstatsregering sa i ett uttalande att nederbörden i regionen överskridit 600 millimeter på en dag, en av de högsta mängderna någonsin i Brasilien under en så kort period. Kommunen Bertioga hade fått 687 millimeter regn.

    Tv-bilder visade översvämmade hus med endast taken synliga. Invånarna använder små båtar för att transportera föremål och människor till högre platser. En väg som förbinder Rio de Janeiro med hamnstaden Santos blockerades av jordskred och översvämningsvatten.

     

     

    Fler notiser