Mordbrännare sätter eld på sig själv när han försöker bränna ner en kontroversiell kirurgklinik i Colombia med bensin

  18 februari 2023, kl 14.00

  Något fumlig går en man iförd motorcykelhjälm fram till byggnaden där en kontroversiell estetisk klinik i Colombia bedriver sin verksamhet. Han häller en del av den medhavda bensinen på väggen, men ramlar omkull i det slippriga bränslet som runnit ner på trottoaren. Det hindrar honom inte från att sedan sätta eld på husväggen, och sig själv.

  Det inträffade tidigt i onsdags morse; en säkerhetskamera visar hur han springer sin väg i mörkret, upplyst av sina brinnande kläder. Omfattningen av hans skador är inte kända, meddelar den colombianska tidningen El Tiempo. Filmen har blivit viral på sociala medier, bland annat på Twitter.

  Enligt lokala medier inträffade händelsen i Villavicencio, nio mil utanför huvudstaden Bogotá. Mannen ska enligt uppgift ha varit starkt kritisk mot skönhetsklinikens sätt att arbeta, där flera patienter har omkommit efter estetiska ingrepp. Han sägs tidigare ha lämnat in klagomål till myndigheterna.

  Brandmän lyckades hindra elden från att sprida sig i hela byggnaden, men kliniken uppges vara skadad av branden. Husets ägare uppmanar nu polisen att söka efter den misstänkte.

   

   

  Fler notiser