En minderårig flicka hålls inspärrad i ett källarförråd i Skogås, Stockholm – flera personer anhålls för människorov

    18 februari 2023, kl 17.00

    Under fredagskvällen slog polisens insatsstyrka till mot en adress i Skogås, Stockholm. Strax därefter greps flera personer. Man var sedan kvar flera timmar vid det aktuella flerfamiljshuset, och arbetade med att säkra spår.

    Uppgifter kom om att polisen utredde ett grovt brott, men polisen ville då inte gå ut med vad det rörde sig om. Enligt uppgift till Aftonbladet handlar det om ett misstänkt människorov. Flera män misstänks ha hållit en minderårig flicka inspärrad. ”Det är ett omhändertaget brottsoffer”, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter.

    ”Vi arbetade under gårdagen med ett misstänkt människorov. Inom den förundersökningen har vi gripit fem personer som nu är anhållna av åklagare. Det är tre män och två kvinnor”, säger Skagerlind till DN.

    Polisen är fortfarande förtegen kring ärendet, men Skagerlind bekräftar att en person blivit utsatt för brott. Det finns i nuläget inga uppgifter om det här brottet är kopplat till dödsskjutningen i Skogås i januari eller inte, men polisen understryker att ingripandet i går inte innebär någon fara för allmänheten.

     

     

    Fler notiser