Nattens facit: man allvarligt skadad efter skottlossning i Stockholm, två explosioner i samma bostadsområde i Södertälje

    17 februari 2023, kl 13.15

    Strax innan tio i går kväll larmades polisen om en skadad man i Stockholmsförorten Bredäng. Enligt uppgifter till SVT Nyheter fördes en man i 20-årsåldern till sjukhus med ambulans. ”Vi befarar att han är skottskadad, och hans tillstånd är allvarligt. Men han var vaken och kunde tala när polisen anlände”, säger Carin Skagerlind, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

    Två personer greps sent på kvällen och anhölls senare. Senare på natten, vid tvåtiden, larmades om höga smällar i Bollmora i Tyresö. En man greps, misstänkt för grovt vapenbrott. Inga skadade har påträffats.

    Strax efter klockan två på natten till i dag inträffade två explosioner i ett bostadsområde i Ritorp, Södertälje. Ingen person ska ha skadats i samband med händelserna. ”Vi vet inte vad som har orsakat explosionen som har gett upphov till skador på en byggnad, men ingen människa har skadats”, säger Helena Bostrom Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen till SVT Nyheter.

    Bara en halvtimme senare, klockan 02.33, skedde ytterligare en explosion, den här gången inne i en bostad i Ritorp. Ingen uppges vara skadad.

     

     

    Fler notiser