Enköpingsbo betalar för sex, men vill ha pengarna tillbaka då kvinnan enligt mannen inte uppfyller ”sin del av avtalet”

  16 februari 2023, kl 08.52

  En man i Enköping överförde tidigt en söndagsmorgon förra året 10 000 kronor till en kvinna. Han hävdar senare att pengarna var menat som ett lån, men i andra hand säger han att det rörde sig om ett köp av tjänst. När kvinnan enligt mannen inte uppfyllde sin del av avtalet, stämde han henne, något som SVT Nyheter uppmärksammat.

  I den stämningsansökan han lämnat in till Uppsala tingsrätt lyder resonemanget bland annat: ”Överföringen på 10 000 kronor avsåg förskott på betalning för tjänsten. Eftersom [kvinnan] inte utförde tjänsten ska pengarna återgå till honom. Tjänsten var att [kvinnan] skulle ’vara hans i kväll’.”

  Kvinnan menar att mannen har betalat för sex, men att hon avbrutit det hela efter att han bett henne göra saker hon inte var bekväm med. Efter en dom i tingsrätten fastslås att hon får behålla pengarna.

  ”En person som väljer att begå en brottslig gärning ska inte kunna få hjälp av rättsordningen för att få tillbaka pengar han förlorat på grund av sin brottsliga gärning”, skriver domstolen. Det är ännu oklart om åtal kommer att väckas mot mannen, för sitt förmodade sexköp.

   

   

  Fler notiser