Minst 10 000 japanska kvinnor filmas i hemlighet i över 30 år när de badar i landets varma källor – upptäcks först 2021

    15 februari 2023, kl 11.30

    Polisen i Japan har upplöst en grupp män som smygfilmat minst 10 000 kvinnor som badat i varma källor över hela landet i över 30 år. Genombrottet kom när kretsens ledare Karin Saito greps. Han identifierade då andra som också filmade och fotograferade nakna kvinnor. Bland de anklagade finns företagsledare, myndighetspersoner och en läkare från Tokyo.

    Saito erkände att han smygfilmat på minst 100 platser sedan han var 20 år gammal. De män som arresterades lärde sig av Saito, känd som en karismatisk ledare av gruppen. De kunde ta bilder och filma kvinnorna medan de själva gömde sig flera hundra meter bort, skriver The Asahi Shimbun. De skapade filmer som de försedde med undertexter, och sedan visade för varandra.

    Högkvalitativ video- och fotoutrustning, inklusive teleobjektiv, användes för att fånga de nakna kvinnorna på bild. Ny teknik, som miniatyrisering av kameror, gör det svårt att upprätthålla strikta regler för otillåten och obehörig fotografering.

    Nyheten om arresteringarna har chockat landets industri med varma bad, som lockar miljontals inhemska och internationella turister varje år.

     

     

    Fler notiser