Tysk balettchef gnuggar in färskt hundbajs i kritikers ansikte efter en dålig recension – stängs av, utreds av polisen

    14 februari 2023, kl 12.45

    I lördags läste Marco Goecke, ansvarig för Hannovers balettsällskap, Frankfurter Allgemeine Zeitung, FAZ. Kritikern Wiebke Hüster beskrev hans senaste produktion som ”tråkig” och ”osammanhängande”, rapporterar The Guardian. ”Man växlar mellan att känna sig galen och att bli dödad av tristess.”

    Det här gillade inte riktigt Goecke, känd för att hans tax Gustav alltid följer med honom, och ville porta Hüster från söndagens premiär av en ny uppsättning. Han anklagade henne för att vara ansvarig för att teaterbesökare sa upp sina abonnemang.

    I samband med premiären i söndags attackerade Goecke sin antagonist, tog fram en påse färskproducerat hundbajs och gnuggade sedan in avföringen i hennes ansikte. En medlem av operahusets pressbyrå hjälpte till att rengöra kritikerns ansikte. Hüster gjorde en polisanmälan samma kväll.

    Operahusets konstnärliga ledare stängde av Goecke i går. En ledarskribent på FAZ beskriver händelsen som en ”hemsk incident” och ”ett försök att tysta vår fria, kritiska syn på konst”. Nästa föreställning av Goeckes nya balett i Hannover är planerad till den 24 februari.

     

     

    Fler notiser