Misstänkt mord i Malå där offret själv larmar polisen, och mänskliga kvarlevor hittas i en utbrunnen bil i en by i Mora

    13 februari 2023, kl 13.51

    Natten till i dag hittades en man i 30-årsåldern skadad i sitt hem i Malå, Västerbotten. Enligt uppgifter till Aftonbladet var det mannen som själv larmade polisen; han avled senare av sina skador. Bostaden har spärrats av för att undersökas, området ska sökas igenom av polisens hundförare. En granne berättar att det varit dramatiskt utanför huset under natten.

    ”Det är jättetidigt i utredningen, och vi efterlyser hjälp från allmänheten. Hör av er till oss om ni sett eller vet något”, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson på polisen, till SVT Nyheter.

    I ett skogsparti i en by i Mora, Dalarna, hittade en privatperson en utbrunnen bil, och polisen kallades till platsen. ”Vi fick ett samtal under gårdagen om en utbrunnen bil. I fordonet anträffades något som kan vara mänskliga kvarlevor”, säger Sofia Jiglind, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, till SVT Nyheter.

    ”Vi måste försöka identifiera vem personen är. Bilen måste ha stått ett tag, det var inte helt färskt”, säger Lars Nordanbro vid polisregion Bergslagen, grova brott. Omständigheterna kring vad som har hänt fortfarande är oklara.

     

     

    Fler notiser