Hollywood-producent driver prostitutionsring med andra välkända producenter som klienter – ett offer fick hjärnskador

    12 februari 2023, kl 19.00

    Dillon Jordan, filmproducent i Hollywood som arbetat med Maggie Gyllenhaal, Ethan Hawke och Chris Pratt, dömdes i torsdags till fem års fängelse. Han erkände att han drev en prostitutionsring åt välkända producenter i sju år. Rika kunder fick betala upp till 150 000 kronor; Jordan organiserade även sexfester i USA och utomlands.

    Enligt åklagaren använde Jordan sin prostitutionsverksamhet för att producera flera framgångsrika filmer. Investerare och välkända producenter var kunder i hans prostitutionsring; minst en kund gick in med 2,5 miljoner kronor i hans projekt. En av filmerna var The Kindergarten Teacher (2018), med Maggie Gyllenhaal i huvudrollen.

    Ett offer som vittnade i rätten sa att hon fått hjärnskador efter att Jordan tvingade henne att ta droger, och prostituera sig. Jordan erkände sig skyldig till konspiration, och fem år var då det maximala straff som fanns, skriver Daily Mail.

    När domen meddelades sa domaren John P Cronan till Jordan att han skulle ha utdömt ett strängare straff om det varit möjligt, på grund av de permanenta fysiska och känslomässiga ärr kvinnorna ådrog sig.

     

     

    Fler notiser