Floridas guvernör får makt att omplacera papperslösa migranter var som helst i USA – New York bussar dem till Kanada

    12 februari 2023, kl 15.00

    Ron DeSantis, republikansk guvernör i Florida, har tidigare skickat migranter till elitens skyddade enklav Martha’s Vineyard, Massachusetts. Demokrater och deras allierade hävdade att det var ett politiskt jippo. Papperslösa migranter har också bussats till städer som Chicago, New York och Washington DC, som styrs av Demokraterna.

    I och med ett lagförslag som godkändes i torsdags kan DeSantis omplacera papperslösa migranter var som helst i USA, skriver BBC News. Alla som vill åka någon annanstans i landet erbjuds snart gratis transport med flyg eller buss.

    New Yorks borgmästare, demokraten Eric Adams, välkomnade till en början migranterna, men i juli förra året beskrev han dem som en ”verklig börda” för den offentliga förvaltningen. Tjänstemän i staden har nyligen försett migranter med bussbiljetter till Kanada.

    DeSantis är en hett tippad utmanare i presidentvalet 2024. Han agerar med hjälp av en ny lag också mot Walt Disney World, som han beskriver som ”woke”. Nya tillsynsmyndigheter har befogenhet att försena eller blockera företagets utvecklingsplaner. ”Det finns en ny sheriff i stan.”

     

     

    Fler notiser