En brittisk pappa som ägnar år åt att samla Pokémon-kort till sina barn säljer samlingen för nästan tre miljoner kronor

    12 februari 2023, kl 18.00

    Det tog britten Gordon White många år att samla på sig tusentals Pokémon-kort, inklusive flera dussin kompletta Pokémon-set. Samlarivern började litet försiktigt redan under 1990-talet, när de båda barnen i familjen spelade med korten för att vinna ära och berömmelse bland kamraterna.

    White har redan sålt hälften av sin stora samling, som inbringade nästan tre miljoner kronor när den gick under klubban 2022. Just nu pågår en ny internetauktion med hans samling Magic: The Gathering-kort, MTG, bland annat Mercadian Masques Foil (med Overtaker) samt Urza’s Legacy (The Beast ingår). Ett MTG Seventh Edition-folieset i nyskick beräknas gå för 100 000 kronor.

    White har till slut bestämt sig för att skiljas från sin enorma samling av sällsynta kort då han samlat klart. ”För mig är det roliga att fullborda, inte att samla. Och när det gäller mig har jag slutfört det, så det är dags att föra allt vidare”, meddelar Independent.

    MTG-korten släpptes 1993, och anses vara det allra första kortspelet som föregick Pokémon, och var en föregångare till genren. White hoppas få 600 000 kronor för sin samling.

     

     

    Fler notiser