Tre män skjuts i Fittja centrum sent i går eftermiddag, två är allvarligt skadade – skjutningen utreds nu som mordförsök

    11 februari 2023, kl 17.19

    Besökarna i Fittja centrum handlade som vanligt på fredagskvällen innan det var dags att göra helg, när plötsligt flera skott hördes. Det första larmet till polisen kom klockan 17.40.

    ”De första poliserna på plats var bokstavligen runt hörnet, och påträffade två personer med skottskador. Något senare anträffas en tredje med lindriga skottskador,” säger Ola Österling, pressekreterare vid Stockholmspolisen, till Sveriges Radio. ”Jag bedömer att de här personerna som har träffats av skott har varit målet.”

    Två av dem uppges vara svårt skadade, den tredje sägs vara lindrigt skadad. Samtliga män har identifierats och vårdas på sjukhus. Polisen hade flera patruller på plats på sjukhuset i går kväll, där de höll förhör med anhöriga och personer med anknytning till männen, rapporterar SVT Nyheter.

    Torget spärrades av, och tunnelbanestationen stängdes. På fredagskvällen hade de tre målsägande ännu inte hunnit förhöras. ”Det får ske när skadeläget tillåter”, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl. Polisen har inlett en utredning om mordförsök, men på lördagsmorgonen var fortfarande ingen gripen.

     

     

    Fler notiser