McDonalds inte likgiltigt för kritik från känsliga britter – dödar ”smaklös” McCrispy-reklam vid krematorium

  11 februari 2023, kl 18.25

  När förbipasserande såg reklam för McCrispy, krispig kycklingfilé med bröd i surdegsstil, skrattade många bilister och de som väntade på bussen. Bredvid reklamen för hamburgaren fanns nämligen sedan tidigare en vägskylt som visade avfarten till det lokala krematoriet i Cornwall. Andra var inte riktigt lika glada.

  En lokal kvinna sa: ”Även om jag kan se den roliga sidan, så är den smaklös. Jag är säker på att vissa sörjande familjemedlemmar inte kommer att gilla att se det när de besöker Penmounts krematorium för begravning och kremering av en älskad”, skriver Cornwall Live.

  ”Inte värre än att kommunfullmäktige länge underhöll idén att tillåta ett krematorium att byggas granne med ett pensionärsboende”, sa en annan. ”Hur roligt det är beror på hur långt tid det har gått sedan du senast besökte krematoriet iklädd svart slips.”

  Men McDonald’s tar det på allvar. När ett fotografi av skylten visades för företaget sa en talesman: ”Vi var omedvetna om vägskylten i närheten av denna busshållplats. Men mot bakgrund av de farhågor som Cornwall Live tagit upp har vi bett att vår annons ska tas bort.”

   

   

  Fler notiser