Adidas förlorar tolv miljarder kronor om de slutar sälja Kanye Wests Yeezy-kollektion – aktierna faller med tio procent

  11 februari 2023, kl 13.13

  Adidas varnar för minskade intäkter på tolv miljarder kronor; 2023 kan bli ett förlustår. Det sker om man beslutar sig för att inte sälja sitt resterande lager av Kanye Wests Yeezy-produkter. De tillverkades i samarbete med rapparen, nu känd som Ye, men företaget har klippt banden med honom efter hans antisemitiska kommentarer.

  ”Siffrorna talar för sig själva. Vi presterar för närvarande inte som vi borde”, säger Bjørn Gulden, vd för Adidas, som började på företaget i januari. ”2023 kommer att bli ett övergångsår, för att lägga grunden för att återigen bli ett växande och lönsamt företag”, rapporterar The Guardian.

  Sportklädesföretaget avslutade sitt samarbete med West i oktober, efter att artisten stängts av från Instagram och Twitter på grund av stötande inlägg. De sade att hans handlingar var ”oacceptabla, hatiska och farliga, och de kränkte företagets värderingar om mångfald och inkludering, ömsesidig respekt och rättvisa.”

  ”Jag är övertygad om att vi med tiden kommer att få Adidas att glänsa igen”, avslutar Gulden, som kom från rivalen Puma. Tidigare i dag sjönk aktierna med tio procent.

   

   

  Fler notiser