John Cleese säger nej till att BBC visar nyinspelningen av Pang i bygget – tycker att organisationen har blivit för woke

  10 februari 2023, kl 15.00

  83-årige John Cleese arbetar på en ny version av Fawlty Towers, som visades på BBC 1975–1979. Men BBC får stå åt sidan när inspelningen är klar, då Cleese tycker att tv-kanalen blivit för rädd för att kränka andra.

  Cleese säger till GB News ”Jag hade fruktansvärd tur eftersom jag arbetade för BBC i slutet av 60-talet, 70-talet, början av 80-talet. Det var den bästa tiden eftersom BBC drevs av människor med verklig personlighet. Men jag tror att det har blivit alldeles för dominerat av personer som är rädda för att kränka människor.”

  Han säger vidare ”Jag vill ta itu med ämnen som gör folk upprörda, men jag vill nå förnuftiga människor med humor som lyssnar på varandra, och argumenterar istället för att bara hålla tal till andra.”

  Monty Python-stjärnan har inte sagt vilken kanal som kommer att visa nyinspelningen. Handlingen för den efterlängtade omstarten hålls strängt hemlig, men vi kommer naturligtvis att åter få se den oduglige hotellchefen Basil Fawlty, spelad av Cleese. Det som är känt är att hotellet drivs tillsammans med Basils dotter, som han nyligen upptäckt att han är far till.

   

   

  Fler notiser