Föräldrar väcker viss uppståndelse när de döper sin nyfödde son till Pheart; delar stolt ett foto med pojken online

  10 februari 2023, kl 09.30

  Det är inte lätt att hitta rätt namn till barnet som just välkomnats till livet, och alla har garanterat en åsikt om vad som är lämpligt. Däremot kan det löna sig att fundera ett par gånger extra, i alla fall om man lutar åt att döpa sin son till Pheart, som kan liknas vid phlatulens på rekorderlig svenska.

  Det kanske är fart i lillgrabben, men i ett populärt Reddit-forum diskuterar många hur de okända föräldrarna kom fram till namnet. En sa att det påminner om ”fåniga namn som rika kvinnor ger sina barn i tv-program”, skriver Daily Star. Några undrar om föräldrarna glömt att när namnet uttalas övergår ”Ph” till ett f-ljud. ”Kanske det uttalas ’furt’ eller ’fay-art’?”

  En del tycker att det är rätt kul, andra säger att det är hemskt. De kan inte komma över det faktum att barnet för alltid kommer att förlöjligas, eftersom många skämt redan gjorts om namnet på nätet. En kommentator skrev: ”P är tyst”, till vilket en annan person svarade: ”Tyst men dödlig.”

  Engelskspråkiga besökare i Sverige har antagligen ganska kul åt svenska fartfyllda ord som infart, fartblind, fartkontroll och farthållare.

   

   

  Fler notiser