Amsterdam förbjuder snart cannabis i bordellkvarteren – förbättrar livskvaliteten för de invånare som störs av turister

  10 februari 2023, kl 13.30

  I mitten av maj blir det lugnare i Amsterdams bordellkvarter, till glädje för de boende som sedan länge klagat på störningar orsakade av framför allt turister. Det blir inte bara olagligt att röka cannabis på gatan, alla sexarbetare måste också slå igen senast klockan 03.00, skriver BBC News.

  Restauranger och barer ska stänga klockan 02.00 på fredagar och lördagar, och inga nya besökare ska tillåtas komma in i den gamla stadsdelen efter klockan 01.00. I distriktet är sedan tidigare försäljning av alkohol från butiker, spritbutiker och kaféer förbjuden torsdag till söndag efter klockan 16.00. Med de nya reglerna får varorna inte ens synas efter fyra på eftermiddagen.

  Utöver de nya lagarna lanserar Amsterdams rådsförsamling en ”håll dig borta”-kampanj under våren, och ska rikta in sig på turister som reser till huvudstaden för droger, alkohol och sex.

  Den holländska huvudstaden är välkänd för sina cannabiskaféer, och lockar miljontals turister om året. Men lokalbefolkningen har klagat på att de också drar till sig gatuhandlare, och att drog- och alkoholmissbruk driver upp brottsligheten.

   

   

  Fler notiser