LeBron James är nu bäst någonsin i NBA, slår Kareem Abdul-Jabbars rekord

  8 februari 2023, kl 14.45

  Nu är han störst genom tiderna, LeBron James. Den 38-årige James är nu NBA:s bästa poängplockare genom tiderna och Kareem Abdul-Jabbar får finna sig på en andraplats. Jabbar slog rekordet för 39 år sedan, men det är nu historia.

  Det var i Los Angeles Lakers förlust mot Oklahoma City som rekordet slogs. Matchen slutade 133–130 i Oklahomas favör, men det räckte för James att klättra över Abdul-Jabbars 38 387 poäng. Inför matchen behövde han 36 poäng för att slå Jabbars rekord, nu står han på 38 390 poäng.

  James blev själv rörd när han slog rekordet, och sträckte armarna mot skyn i en segergest. Abdul-Jabbar, nu 75 år, befann sig i publiken och applåderade sin nyblivna överman, skriver BBC.

  LeBron James plockar poäng i gårdagens match mellan Los Angeles Lakers och Oklahoma City. Foto: Harry How/Getty/AFP

  Direkt när rekordet slogs bröts matchen kort för en liten ceremoni. James tilldelades en mikrofon och höll ett tal på planen. Han tackade alla som stöttat och varit med honom under hans över 20 år långa karriär. “Er passion och era uppoffringar hjälpte mig hit”, sade han.

  På topp tio-listan över bästa poängplockare hittar vi dessutom Karl Malone, Kobe Bryant och Michael Jordan. Andra legender som Shaquille O’Neal och Wilt Chamberlain placerar sig också inom topp tio bästa poänggörarna.

   

   

  Fler notiser