Finska NHL-lejonet Teemu Selänne ryter på Twitter mot elpriser, skatter och vegetarianer och att staten lägger sig i

  7 februari 2023, kl 07.51

  Teemu Selänne lämnade Finland för NHL i början på 90-talet; den mest framgångsrika finländska spelaren i NHL genom tiderna – 1 457 poäng på 1 451 matcher. Enligt Expressen har han inga planer på att lämna Kalifornien, men drar sig inte för att säga vad han tycker om de tusen sjöarnas land.

  Det började med en elräkning på 50 000 kronor, trots att villan står tom. ”Det är något som inte stämmer i Selännes berättelse, även om Teemu Selänne alltid talar sanning”, skrev en person på Twitter. ”Grundvärmen är ställd på 15 grader. Nu kan du fortsätta jävlas med andra …”, svarade Selänne.

  Hockeyprofilen, som har dragit in 800 miljoner kronor, uppskattar heller inte riktigt Finlands skattesystem. ”Bra statlig politik. Låt oss ’röka ut’ rika individer och företag på andra håll. Vem gynnas?”, skrev han på Twitter.

  Nu ryter han till om kött eller mer vegetariskt i Finland; regeringen är oense i frågan om att minska köttkonsumtionen i landet. ”Herregud. Staten bestämmer ju inte vad folk äter, eller hur?”, twittrar han. Han har själv inget intresse av att äta mindre kött. ”Jag beställde precis en wagyubiff.”

   

   

  Fler notiser