Artificiell intelligens är farligare än klimatförändringar, kärnvapen och pandemier, enligt australisk parlamentariker

  6 februari 2023, kl 14.30

  Den australiske parlamentsledamoten Julian Hill ligger bakom vad som tros vara det första australiska talet som delvis skrivits av Chat GPT, för att varna för att AI skulle kunna utnyttjas för ”massförstörelse”. Vill se en utredning för att se över riskerna och fördelarna.

  Hill bad Chat GPT att ”sammanfatta de senaste medierapporterna om elever som använder artificiell intelligens i Australien för att fuska, och förklara varför lärare är oroliga för detta”, samt ”förklara på två minuter riskerna och fördelarna för Australien med artificiell intelligens”, rapporterar The Guardian.

  I sitt tal tog han också upp att ”studenter i Australien använder AI för att fuska på sina tentor” och att lärarna ”inte kan identifiera och ta itu med fusk”. Först i slutet av sitt tal till parlamentet avslöjade Hill att Chat GPT skrivit det mesta.

  Hill sa att forskare som bedömer risker i allt högre grad sätter AI före ”asteroider, skenande klimatförändringar, supervulkaner, kärnvapenförödelse, soleruptioner eller pandemier med hög dödlighet.” Efterlyste ett ”samordnat, seriöst, brådskande politiskt tänkande.”

   

   

  Fler notiser