En pojke i Florida arresteras efter brutal misshandel av en nioårig flicka – video visar våldet ombord på skolbussen

  3 februari 2023, kl 14.15

  Det var oroligt ombord på en skolbuss i Florida i onsdags, vilket en video som lagts upp i sociala medier visar. Barnen bråkar, och snart ger sig en pojke som går i åttonde klass och hans yngre kamrat på en nioårig flicka, rapporterar nyhetskanalen Local 10 News.

  De slår henne upprepade gånger när hon kryper ihop på sätet, och försöker försvara sig med ena handen samtidigt som hon håller hårt i sin ryggsäck med den andra. Många av slagen landar på flickans huvud, hals och ansikte. Inget av de andra barnen griper in, inte heller de två vuxna som finns ombord.

  Polisen har gripit den äldre av de båda pojkarna, som kommer att åtalas. Skolan säger i ett uttalande att de prioriterar återhållsamhet och respekt i skolan, samt att man ska använda sociala medier på ett ansvarsfullt sätt. ”Vi ber föräldrar att förstärka dessa principer hemma.”

  Rektorn på skolan råder mamman till flickan att flytta barnen till en annan skola. En annan förälder säger till Local 10 News: ”Det här våldet måste upphöra. Föräldrar måste göra mer, och ägna mer uppmärksamhet åt sina barn som orsakar dessa våldsamma handlingar.”

   

   

  Fler notiser