Den italienske maffiamördaren Edgardo Greco jobbade som pizzabagare de sista åren av sin långa flykt undan rättvisan

  3 februari 2023, kl 12.30

  Det är osmart att skryta om sina färdigheter som pizzabagare om man är en sedan länge efterlyst maffiamördare. Italienaren Edgardo Greco var efterlyst för mordet på två bröder under ett maffiakrig mellan två gäng i början av 1990-talet, där Stefano och Giuseppe Bartolomeo misshandlades till döds hos en fiskhandlare i den lilla staden Cosenza, södra Italien.

  Greco var en del av ett rivaliserande gäng, och han anklagades också för mordförsöket på en annan man senare samma år i Cosenza. Det dröjde till 2006 innan en domare utfärdade en arresteringsorder, varpå Greco gick under jorden, skriver BBC News.

  Åtta år senare bosatte han sig i den franska staden Saint-Étienne, och började i lugn och ro jobba på en italiensk restaurang under namnet Paolo Dimitrio. 2021 skröt han om restaurangens regionala och hemgjorda recept som ravioli, risotto och tagliatelle i en lokaltidning.

  Men Italiens främste anti-maffiaåklagare, Nicola Gratteri, var honom på spåren, och Greco arresterades. En av Italiens värsta brottslingar ställs snart inför rätta; istället för vällagad ravioli väntar många år med fängelsemat.

   

   

  Fler notiser