Djurparkschef i Mexiko grillar fyra av parkens pygmégetter, serverar dem till personalen under en julfest – har slutat

  3 februari 2023, kl 11.45

  Det var dags för julfest i djurparken, och varför inte utnyttja de lokala resurserna? Den tidigare chefen för ett zoo i södra Mexiko slaktade fyra av parkens pygmégetter, grillade och serverade dem sedan till personalen, rapporterar The Guardian. Myndigheterna var inte imponerade.

  ”Dessa fyra djur slaktades och tillagades i djurparkens lokaler, och serverades som mat vid julfesten”, säger Fernando Ruiz Gutiérrez, chef för en statlig myndighet med ansvar för vilda djur. Han pekar ut djurparkens dåvarande chef, José Rubén Nava. ”Detta hotade hälsan för de som åt dem, eftersom getterna inte är lämpliga för mänsklig konsumtion.”

  Grillmästaren har fått sluta, och tjänstemän sa tidigare i veckan till media att flera djur i djurparken har sålts, bytts eller ätits upp under Navas ledning. Han ska bland annat ha bytt en zebra mot några verktyg som behövdes för att ”fixa saker i djurparken”, men vid en inspektion hittades inga sådana verktyg på anläggningen.

  Nava ska också ha sålt några av zooets hjortar och Watusi-boskap, med enorma horn, till privatpersoner.

   

   

  Fler notiser