Dansar med vargar-stjärna anhålls misstänkt för sexuella övergrepp på unga urfolksamerikaner under ”helande” ritualer

  2 februari 2023, kl 08.44

  En 46-årig skådespelare som spelade tillsammans med Kevin Costner i Dansar med vargar (1990), fick förtroende hos stammar över hela Amerika som en ”helande medicinman”. Nu har han anhållits misstänkt för att ha drivit en sekt som utnyttjade unga flickor från ursprungsbefolkningen sexuellt, rapporterar Daily Mail.

  Nathan Chasing Horse, 46 år, som spelade Smiles a Lot i den Oscar-vinnande filmen, greps i går eftermiddag nära huset i North Las Vegas som han sägs dela med sina fem fruar. Efter filmen med Kevin Costner fick Chasing Horse ett rykte som medicinman, och utförde helande ceremonier samt anordnade andliga sammankomster.

  Enligt arresteringsordern använde han ”trossystemet som ett verktyg för sexuella övergrepp på unga flickor vid ett flertal tillfällen.” Polisen hävdar att han också använde sin position för att misshandla flickor, några så unga som 13 år.

  Enligt en 50-sidig husrannsakningsorder som erhållits av nyhetsbyrån AP tros Chasing Horse vara ledare för en kult som kallas The Circle. 2018 förvisades han från Fort Peck-reservatet i Montana, på grund av anklagelser om människohandel.

   

   

  Fler notiser