Paypal och Snap nästa teknikjättar som personalbantar när den globala ekonomin försvagas – Samsungs kvartalsvinst rasar

  1 februari 2023, kl 12.45

  Paypal minskar antalet anställda med 2 000 personer, sju procent av personalstyrkan, meddelade företaget i går, enligt CBS News. ”Under det senaste året har vi gjort betydande framsteg i att stärka och omforma vårt företag för att möta den utmanande makroekonomiska miljön”, sa Paypals vd Dan Schulman i ett uttalande.

  Snap, med den sociala medieplattformen Snapchat, gjorde en nettoförlust på 2,7 miljarder kronor under fjärde kvartalet 2022, meddelar Reuters. Man planerar sedan tidigare att minska personalen med 20 procent, och avbryter Pixie-projektet; små drönarkameror för flygande selfies. Hård konkurrens från Tiktok.

  Samsung flaggade i fredags att deras vinst under förra årets fjärde kvartal blir den lägsta på åtta år. En försvagad global ekonomi dämpar efterfrågan på mobiler, samt de halvledare de levererar till konkurrenter, inklusive Apple.

  Apple sticker ut med en vinstökning på åtta procent under fjärde kvartalet i deras räkenskapsår för 2022, enligt CNBC. Företagets allt starkare fokus på användarnas integritet påverkar annonsfinansierade plattformar som Facebook och Snapchat.

   

   

  Fler notiser