Tysk-irakisk kvinna mördar sin dubbelgångare i Tyskland för att dikta ihop sin död – vill komma undan familjekonflikt

  31 januari 2023, kl 14.15

  För fem månader sedan hittades en ung kvinna mördad i en parkerad Mercedes i Ingolstadt, södra Tyskland. Offret identifierades först som Sharaban K, en 23-årig kosmetolog från München, med irakiska rötter. Bilen var registrerad på Sharaban, men trots att några medlemmar av Sharabans familj identifierade kroppen väcktes frågor om identiteten dagen efter obduktionen.

  Enligt The Guardian kom polisen snart fram till offret i själva verket var Khadidja O, en algerisk skönhetsbloggare, också 23 år. Sharaban häktades i augusti, tillsammans med vännen Sheqir K, och först nu går polisen ut med motivet till mordet.

  ”Undersökningar har lett oss till att anta att den anklagade ville gömma sig på grund av en familjekonflikt, och fabricerade sin död”, sa Veronika Grieser vid Ingolstadts åklagarmyndighet tidigare i dag.

  Sharaban lockade sitt offer med ett erbjudande om kosmetika, körde henne till ett skogsområde och knivhögg henne till döds. Sedan kördes offret till Sharabans föräldrars hus, där de senare upptäckte kroppen. Sharaban och Sheqir arresterades, och riskerar livstids fängelse om de döms.

   

   

  Fler notiser