Mamma i Kalmar städar sonens rum, hittar en Kalasjnikov med tillhörande ammunition – nu åtalas han för grovt vapenbrott

  31 januari 2023, kl 12.15

  Tonårsrum har en förmåga att bli litet skräpiga ibland, och i november bestämde sig en mamma i Kalmar för att städa upp i den 18-årige sonens krypin i villan. Efter ett tag närmar hon sig garderoben, och lyfter ut några lådor. Längst in hittar hon en obekant väska, som hon öppnar. I den finns en automatkarbin; en Kalasjnikov tillsammans med ammunition.

  Efter fyndet kontaktade mamman en bekant, som i sin tur ringde polisen. Kort därefter gjorde polisen en husrannsakan. 18-åringen själv förnekar brott, och säger att han inte visste om att vapnet låg i garderoben. Ett vittne berättar dock i ett förhör att pojken förvarade vapnet åt en annan, icke namngiven person.

  I pojkrummet hittades också cannabis, vilket gör att han också åtalas för ringa narkotikabrott. Dessutom kan vapenbrottet i och med det bedömas hårdare i rätten. ”Att det hittas vapen i en miljö där narkotika hanteras brukar man se som en försvårande omständighet. En kriminell miljö helt enkelt”, säger åklagaren Emma Olsson till SVT Nyheter.

  Mamman har under förundersökningen förklarat sig villig att vittna i en kommande rättegång.

   

   

  Fler notiser