Japanska akvariefiskar loggar in på ägarens Nintendo-konto, ändrar avataren, skapar Paypal-konto och handlar på kredit

  31 januari 2023, kl 13.30

  Fiskarna i fråga tillhör en Youtuber känd som Mutekimaru, vars kanal är populär för sina videor med tetrafiskar som spelar videospel. Han har tidigare installerat en sofistikerad programvara som känner av akvariefiskarnas rörelser, vilket gör det möjligt för dem att fjärrstyra en Nintendo Switch-konsol, rapporterar CNN.

  Tidigare i januari livestreamade han en omgång Pokémon, och stegade efter ett tag iväg några timmar. Just då kraschade spelet på grund av ett systemfel, och konsolen startade om. De små tetrorna simmade på som vanligt, och tittarna kunde i direktsändning se hur de fortsatte fjärrstyra konsolen från sitt akvarium.

  Under de kommande sju timmarna lyckades de enligt uppgift ändra namnet på sin ägares Switch-konto innan de två gånger loggade in i Nintendo-butiken. De godkände juridiska villkor, laddade ner en ny avatar och skapade ett Paypal-konto. 36 kronor överfördes också från kreditkortet till Switch-kontot.

  Tusentals japanska följare kommenterade händelsen, som snabbt blev viral. Mutekimaru har kontaktat Nintendo för att förklara vad som hänt; vill ha tillbaka sina 36 kronor.

   

   

  Fler notiser