En explosion i en moské inne i ett polishögkvarter i norra Pakistan dödar minst 25 personer, skadar mer än 140 andra

  30 januari 2023, kl 16.15

  Mer än två dussin människor har dödats och minst 140 skadats i en explosion i en moské inne i ett polishögkvarter i Peshawar, norra Pakistan. En polistjänsteman säger till Al-Jazīra att det rör sig om en självmordsbombare. Händelsen inträffade under eftermiddagsbönen i dag, lokal tid.

  Moskéns tak och väggar har kollapsat, och blodiga överlevande haltade från platsen när döda kroppar fraktades bort i ambulanser, enligt AFP. Många besökare är fortfarande instängda; polis och brandkår söker efter överlevande i en frenetisk räddningsaktion.

  ”Det är absolut nödvändigt att vi förbättrar vår underrättelseinsamling, och utrustar våra polisstyrkor ordentligt för att bekämpa det växande hotet om terrorism”, twittrade Pakistans tidigare premiärminister, Imran Khan. Flera regeringar har tidigare utan framgång försökt få kontroll på situationen.

  Landets norra region präglas av återkommande attacker från anhängare till talibanerna i grannlandet Afghanistan. Under de första tolv månaderna av talibanstyret ökade antalet religiösa angrepp i Pakistan med 50 procent, enligt Pak Institute for Peace Studies.

   

   

  Fler notiser