Flera beväpnade män öppnar eld mot en födelsedagsfest i Sydafrika – skjuter ihjäl åtta personer och skadar tre andra

  30 januari 2023, kl 15.30

  I helgen dansade glada födelsedagsfirare med varandra, och minglade bland gästerna i huset som tillhörde den som fyllde år, i Sydafrikas södra hamnstad, Gqeberha, tidigare Port Elizabeth. Beväpnade män kom till platsen strax efter fem på eftermiddagen, och öppnade eld mot de inbjudna, rapporterar Reuters.

  De beväpnade männen sköt ”slumpmässigt mot gästerna”, sa polisen och tillade att ”åtta personer dog, medan tre andra fortfarande kämpar för sina liv på sjukhus. Husets ägare är bland de avlidna.” Motivet till attacken är ännu okänt, och polisen söker efter gärningsmännen.

  Det här är den senaste incidenten efter flera masskjutningar förra året, som chockade nationen. I juli dödade beväpnade män 19 personer i slumpmässiga skottlossningar, inom några timmar från varandra.

  Skjutningar är vanliga i landet, som har en av världens högsta antal mord, ofta i samband med gängvåld och alkohol. Av landets 60 miljoner invånare dödas 20 000 människor varje år.

   

   

  Fler notiser