Anställd på Google i USA avskedas efter berusad kvinnlig chef tafsar på honom under företagsmiddag, enligt stämning

  30 januari 2023, kl 14.45

  Ryan Olohan hävdar att Google sparkade honom efter att en av företagets högsta chefer, Tiffany Miller, tafsat på honom 2019, rapporterar New York Post. Han var obekväm med att ta upp händelsen med personalavdelningen, eftersom många av hans kollegor var berusade vid tillfället, men kontaktade dem en vecka senare. Inget hände.

  Miller började istället trakassera honom, och kom med berusade tillrättavisningar under ett evenemang 2021. Det upprepades i en karaokebar 2022 – i augusti avslutade Google Olohans anställning, efter 16 år på företaget. Enligt personalavdelningen var han inte tillräckligt inkluderande, då han favoriserat högpresterande kollegor, och kommenterat andra anställdas gånghastighet.

  Efter att Olohan fått sparken stämde han Google och Miller; i stämningsansökan framgår det att personalavdelningen inte agerade på klagomålen mot Miller. Hans handledare sa också till honom att det ”uppenbarligen fanns för många vita killar” i hans ledningsgrupp, och uppmuntrade honom till att sparka en manlig anställd i hans team för att göra plats för en kvinna.

  Miller förnekar alla anklagelser.

   

   

  Fler notiser