Två explosioner i Stockholm i natt där boende har kopplingar till gängkriminella miljöer, 15-åring skjuten till döds

  29 januari 2023, kl 10.45

  Vid 18-tiden i går larmades polisen till Skogås centrum, söder om Stockholm, rapporterar SVT Nyheter. En 15-årig pojke påträffades skottskadad på platsen; han avled senare på sjukhuset. Fordon kontrollerades, och övervakningskameror i området gicks igenom. ”Det är viktigt att veta vilka som har varit ute vid tillfället. Det är ett pussel att lägga ihop vad som har hänt”, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind. En person har anhållits.

  02.16 fick polisen nattens första larm om en sprängning, den här gången i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm. En explosion inträffade i en trappuppgång i ett flerfamiljshus, på en adress där flera personer med koppling till det kriminella Bro-nätverket bor. Ingen är ännu gripen för sprängningen.

  03.58 larmades polisen till en ny sprängning, i en trappuppgång i ett flerfamiljshus i Upplands Väsby. Även här finns kopplingar till gängkriminella miljöer, och den senaste tidens våldsspiral i och omkring Stockholm. Ingen har gripits.

  Polisen undersöker nu eventuella kopplingar mellan de båda sprängningarna, och andra våldsdåd som inträffat i närtid.

   

   

  Fler notiser