Man äter en banan han först förpackar i en kondom – sväljer den under anfall av ”mental ilska”

  29 januari 2023, kl 13.15

  En 34-årig man fick läggas in på sjukhus efter att ha ätit en banan insvept i en kondom i ett ”mentalt raserianfall”, vilket resulterade i en fullständig tarmblockering. Det framgår i en fallstudie av mannens bananrelaterade olycka i den vetenskapliga tidskriften Cureus.

  Den oidentifierade patienten kom in på sjukhuset med buksmärtor, illamående och kräkningar. Han kunde inte dricka eller äta något, och det senaste toalettbesöket låg minst ett dygn bak i tiden, rapporterade Jam Press. Läkare gjorde en datortomografi, som visade att en kondomförpackad banan blockerade tunntarmen.

  Läkarna kunde med viss möda avlägsna det främmande föremålet, och mannen kunde lämna sjukhuset tre dagar senare. ”Två veckor efter operationen tolererade han en lågfiberdiet utan illamående eller kräkningar”, står det i rapporten. ”Han fick tillbaka normala tarmrörelser, och hans smärta var under kontroll.”

  Författarna till studien skriver att det är det första kända fallet av någon som sväljer en banan i en kondom. Vanligtvis är det kondomer fyllda med narkotika som fastnar; det är sällsynt att läkarvård behövs.

   

   

  Fler notiser