Video med filmerna från de fem poliserna i Memphis visar hur de misshandlar Tyre Nichols – våldsamma demonstrationer

  28 januari 2023, kl 14.30

  Tyre Nichols dog tidigare i januari efter att han greps av polis; de fem poliserna som var inblandade i trafikstoppet åtalades för mord i torsdags. Den 29-årige svarte mannens död har väckt fördömanden från ledare över hela landet, som uppmanar till fredliga demonstrationer. Det sker efter att filmer som visar den grova misshandeln har släppts.

  En videofilm visar hur Nichols blir stoppad vid rött ljus av poliser, som hade dragna vapen och agerade aggressivt. Senare skulle de säga att orsaken till stoppet var att Nichols körde vårdslöst. Han var inte känd av polisen sedan tidigare, rapporterar New York Post.

  De fem svarta poliserna häktades efter händelsen, men samtliga släpptes mot borgen i går i väntan på rättegång. De står åtalade för grov misshandel, kidnappning, tjänstefel och mord. Alla har avskedats.

  New York var en av flera städer över hela landet där våldsamma protester pågick under natten till i dag. Flera fördes bort med handfängsel, och en polisbil demolerades. Marscherande demonstranter skanderade slagord som ”Ingen rättvisa, ingen fred” och ”Ingen rasistisk polis”.

   

   

  Fler notiser