Försäkringsbolagens kostnader för naturkatastrofer i Frankrike är de högsta på 23 år – 100 miljarder kronor betalas ut

  27 januari 2023, kl 10.04

  Nu kommer räkningen för 2022 års naturkatastrofer i Frankrike. Enligt France Assureurs, branschorganisation för de bolag som försäkrar offentliga förvaltningar, kostade förra årets skador 100 miljarder kronor, rapporterar AFP. De har inte varit så höga sedan 1999.

  ”Det var ett ’annus horribilis’” sa organisationens vd Florence Lustman till radiokanalen Europe 1 i en intervju. Han hänvisade till hagelstormar, översvämningar och torkan som drabbade landet. Enbart skadorna efter hagel och stormar maj–juli uppgick till 64 miljarder kronor. Effekterna av torkan kostar 25 miljarder kronor.

  France Assureurs ser inte ljust på framtiden. Kostnaderna för naturkatastrofer kan överstiga 1 400 miljarder kronor de kommande 30 åren, dubbelt så mycket som de föregående tre decennierna.

  Återförsäkringsjätten Swiss Re säger att naturkatastrofer och katastrofer orsakade av människor orsakade 2 680 miljarder kronor i ekonomiska förluster över hela världen 2022.

   

   

  Fler notiser