Pantera återförenas för första turnén på över 20 år, men inte i Tyskland eller Österrike – sångaren gör Hitlerhälsning

  27 januari 2023, kl 14.45

  Pantera splittrades 2003, men samlas nu åter för en turné. I mars premiärspelar de i Japan, det första stoppet på turnén som slutar i Seattle i augusti nästa år. Men konserterna i Tyskland ställs in, efter ett ramaskri över sångaren Philip Anselmos tidigare uttalanden, meddelar musiksajten Blabbermouth.

  Natalie Keller, talesperson för De gröna i Nürnberg, hävdar i ett uttalande att Anselmo ”medvetet visat upp nazistiska symboler eller ropat rasistiska slagord”. Konserten skulle hållas i det tidigare nazistpartiets möteslokal: ”Endast tecken på människovärde och fred bör utgå härifrån.”

  Det var under en musikshow 2016 som Anselmo sa ”Vit makt”, och avslutade med en Hitlerhälsning. Han sa först att det handlade om det vita vinet artisterna serverades, men bad senare om ursäkt. ”Alla som känner mig och min sanna natur vet att jag inte tror på något av det.” Pantera har inte kommenterat de inställda konserterna.

  Också konserten i Österrike ställs in, meddelar The Guardian. Någon anledning till avbokningen gavs inte; arrangören säger bara att återbetalning är tillgänglig för biljettinnehavare.

   

   

  Fler notiser