Tre små barn bland de tio offren i familjemassaker i Brasilien – de flesta av de mördade hittas förkolnade i två bilar

  26 januari 2023, kl 09.21

  Polisen i Brasilien sökte i onsdags i förra veckan efter en man som misstänktes för mordet på sin fru, tre små barn, sin mamma och sin syster. Familjemedlemmarnas förkolnade kvarlevor hittades i två bilar i Planaltina, utanför huvudstaden Brasília, och polisen utgick från att även mannens far var delaktig i morden.

  En sjunde manskropp hittades samma dag i ett hus i Planaltina, där polisen tror att några av offren hölls fångna, enligt AFP. I går hittades ytterligare en död man och två kvinnor nedgrävda i utkanten av Brasília. Lokala medier sa att en av de döda kvinnorna var en tonårsflicka. Mannen identifierades som en av de gärningsmän polisen tidigare sökt efter, misstänkt för de andra morden.

  De tre små barnen med sin pappa, Thiago Gabriel Belchior, 30.

  Polisen sa i går att de gripit tre personer misstänkta för inblandning i brottet, vars syfte var att stjäla värdesaker från offren. Männen, som säger sig ha fått 180 000 kronor, berättade för utredarna att barnens pappa och farfar aktivt deltagit i brottet, och sedan flytt. Deras påståenden till polisen gjordes dock innan pappan och sonen identifierats bland de totalt tio offren.

   

   

  Fler notiser