Kraftig explosion i industriområde i Botkyrka orsakar stort hål i fasaden – ”Ungefär som en garageport för en lastbil”

  26 januari 2023, kl 10.00

  01.31 kom det första larmsamtalet till polisen om en explosion i ett industriområde i Tullinge, Botkyrka. Ett 20-tal anställda arbetar i den drabbade fastigheten. En person kunde via en övervakningskamera se hur en bil cirkulerade i området strax innan händelsen.

  Enligt uppgifter till Aftonbladet kunde man se två personer som klev ur bilen, och lämnade en tygväska vid byggnaden. De vände sig sedan om och sprang från platsen. Detonationen orsakade ett stort hål i fasaden, enligt räddningstjänsten. ”Ungefär som en garageport för en lastbil”, säger Daniel Kaissidis vid Södertörns brandförsvarsförbund till Expressen.

  Ett större område kring platsen spärrades av, och polisens bombtekniker är på plats. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med explosionen. Polisen arbetar också med att bland annat undersöka om det finns övervakningsfilmer från platsen.

  26 dagar in på det nya året har det enligt polisens statistik skett åtta sprängningar och 27 skjutningar, med två avlidna. 2022: 90 sprängningar, 388 skjutningar, 61 avlidna. Våldsutövarna blir också allt yngre, ofta i de nedre tonåren.

   

   

  Fler notiser